Tafeltennisactua.be

Jean-Michel Saive heeft in Edingen zijn 23ste individuele Belgische titel te pakken. In de finale ondervond hij weinig problemen met de jonge Emilien Vanrossome.

Emilien begon goed aan de partij en won de eerste twee punten, maar onderging daarna de wet van de sterkste. De jongeling probeerde te veel en maakte daardoor veel fouten. In de tweede set kwamen zijn risico's beter uit de verf. Hij hield lange tijd gelijke tred met de 42-jarige Saive, die bij 5-5 echter het verschil maakte.

Halfweg de derde set neemt het showbeest in Saive het over (4-6). Tot dan zat het publiek meermaals op zijn honger. Emilien antwoordt echter met twee prachtige punten waardoor Saive terug aan het werk moet. Bij 7-7 kiest Saive opnieuw voor het betere "ballonwerk". Emilien mist en Saive scoort het volgende punt (7-9), maar de jongeling komt opnieuw terug dankzij een misrekening van Saive en een prachtige reeks aanvallen. Het mag echter niet baten. Ook de derde set gaat naar Jean-Mi.

Jean-Michel Saive neemt in de vierde set van de finale onmiddellijk afstand van Emi (6-2) en laat zijn 23ste titel nooit meer in gevaar komen.