Logo

De KBTTB heeft vandaag de nieuwe A-klassementen bekend gemaakt. Het grootste – maar tegelijk ook niet echt onverwachte – nieuws is dat Jean-Michel Saive de lijst niet meer aanvoert. Die eer valt nu te beurt aan Robin Devos. Het aantal heren met een A-klassement is tenslotte uitgebreid tot 27. Aangezien een speler zijn A-statuut verliest, zijn er dus drie "nieuwe" spelers in de top terug te vinden.

De familie Devos heeft heel wat te vieren dit weekend. Oudste broer Robin is nu de beste Belg en krijgt het A1-klassement toegewezen. Voor het eerst sinds mensenheugenis is dat dus niet meer het Belgische tafeltennisicoon Jean-Michel Saive, die zelfs zakt naar A4 nu hij ook Cedric Nuytinck (A2) en ploeggenoot Florent Lambiet (A3) voor zich ziet staan. Maar naast Robin heeft het andere tafeltennistalent uit de familie ook zijn eerste A-klassering te pakken: A27. Naast het ticket voor de Paralympische Spelen van Rio en de Europese titel in klasse 9 een nieuw hoogtepunt voor de junior.

Een andere nieuwkomer bij de A-spelers is Florian Cnudde (A26). Hij wordt de nieuwe aanvoerder van Alpa Ixelles-Schaerbeek nu Christophe Closset zijn A-statuut heeft moeten afstaan. Davy Vanvinckenroye, voor de tweede maal op rij winnaar van het Belgisch Kampioenschap voor B-spelers, heroverde dan weer zijn statuut als A-speler.

 

Ook bij de dames is er een nieuwe lijstaanvoerder. Eline Loyen neemt daar de fakkel over van Nathalie Marchetti (A5) en Lisa Lung (A4). Daria Mityukova (A2) en Cécile Ozer (A3) vervolledigen de top drie. 

Net als vorig jaar zijn er veertien Belgische dames/meisjes met een A-klassement. Florence Van Acker, Magali Charlier en Gabriella Vinci horen daar niet meer bij, zij worden opgevolgd door de talentrijke generatie Morgane Guidon (A12), Jana Bernard (A13) en Natacha Koszulap (A14).

 

De onderstaande lijst is nog niet definitief. Spelers kunnen nog steeds beroep aantekenen, wat nog enkele (kleine) wijzigingen met zich mee kan brengen.

 

{tab title="Heren"}

  1. Robin Devos
  2. Cedric Nuytinck
  3. Florent Lambiet
  4. Jean-Michel Saive
  5. Lauric Jean
  6. Yannick Vostes
  7. Frédéric Sonnet
  8. Cedric Merchez
  9. Martin Allegro
  10. Ludovic Bierny
  11. Philippe Saive
  12. Benjamin Rogiers
  13. Julien Indeherberg
  14. Zhang Dong Ying
  15. Kilomo Vitta
  16. Oleg Danchenko
  17. Damien Delobbe
  18. Hervé Delporte
  19. Marc Closset
  20. Thibaut Darcis
  21. Grégory Obert
  22. Yannick Maes
  23. Gaetan Swartenbrouckx
  24. Davy Vanvinckenroye
  25. Tim Janssens
  26. Florian Cnudde
  27. Laurens Devos

{tab title="Dames"}

  1. Eline Loyen
  2. Daria Mityukova
  3. Cecile Ozer
  4. Lisa Lung
  5. Nathalie Marchetti
  6. Margo Degraef
  7. Elena Chmiguelskaia
  8. Lauranne Hackemack
  9. Marie Maesen
  10. Iliana Dimitrova
  11. Laurence Junker
  12. Morgane Guidon
  13. Jana Bernard
  14. Natacha Koszulap

{/tabs}